Diensten

Volledige gebitsprothese

Een volledig kunstgebit is vaak noodzakelijk wanneer iemand geen eigen tanden en kiezen meer heeft. Het verlies van natuurlijke tanden en kiezen kan leiden tot verschillende problemen bij het kauwen, spreken en lachen. In sommige gevallen kunnen er nog wortels van tanden en/of kiezen aanwezig zijn, die als steun kunnen dienen voor het kunstgebit, waardoor een betere stabiliteit en functionaliteit wordt geboden.

Als u al een kunstgebit draagt, zal er beoordeeld worden of het tijd is voor vervanging. Een regelmatige controle van uw kunstgebit is essentieel om ervoor te zorgen dat het goed blijft passen en functioneren. Tijdens deze beoordeling zal uw tandarts of tandprotheticus ook informatie verstrekken over de behandelperiode en eventuele aanpassingen die nodig kunnen zijn.

 

Gedeeltelijke gebitsprothese

Van een gedeeltelijke gebitsprothese wordt gesproken wanneer iemand nog een aantal eigen tanden en kiezen heeft. Het maken van een gedeeltelijke gebitsprothese verloopt iets anders dan het maken van een nieuwe volledige gebitsprothese. Zo is het bij het aanmeten niet altijd nodig dat het dichtbijten moet worden geregistreerd.

Bij de gedeeltelijke gebitsprothese wordt onderscheid gemaakt tussen een frame en plaatje. Een frame is een metalen constructie met daarop kunststof met de te vervangen tanden en/of kiezen. Een plaatje is een tandvleeskleurige kunstharsplaat waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd.

Klikgebit op implantaten

Een kunstgebit op implantaten is een prothese die steunt op implantaten in uw kaak. Bij afwezigheid van natuurlijke tanden en kiezen slinkt het kaakbot, wat klachten zoals pijn bij dragen, moeilijkheden bij spreken, lachen en eten kan veroorzaken. Tandheelkundige implantaten bieden een snelle oplossing.

Een implantaat fungeert als een kunstwortel die in uw kaak wordt geplaatst. Deze kleine medische behandeling duurt ongeveer 45 minuten, vaak minder vervelend dan het trekken van een verstandskies.

Als het niet mogelijk is om een vaste prothese te maken, vergoedt uw zorgverzekeraar grotendeels het plaatsen van implantaten en de bijbehorende prothese. Een voorafgaande goedkeuring van uw zorgverzekeraar is vereist.

Weet u niet wat het
beste bij u past?

Neem eenvoudigweg contact met ons op en maak een afspraak. Wij staan klaar om te helpen. Kom langs in onze Praktijk, zodat wij u van dichtbij kunnen bekijken en u het beste mogelijke behandeling kunnen aanbevelen.