Implantaten

Klikgebit

Een kunstgebit op implantaten kennen we ook wel als een ‘klikgebit’ of een prothese op implantaten. Is het bot van uw kaken zover geslonken dat een reguliere prothese geen houvast meer heeft? Doorgaans kunnen 2 implantaten in de onderkaak dan een goede oplossing bieden Op deze implantaten worden dan drukknoppen of een staafje bevestigd. En daarop wordt dan weer het geheel vastgezet. Het kunstgebit zal niet meer loszitten, waardoor u weer lekkerder kunt praten en eten.

  • Eigen bijdrage voor een prothese met implantaten
  • Bij prothese op bovenkaak; Een eigen bijdrage van  8%
  • Bij prothese op onderkaak; Een eigen bijdrage van  10%

Wanneer wordt het vergoed?

Als het niet meer mogelijk is om een vastzittende prothese te maken, zal uw zorgverzekering het zetten van de implantaten en de bijbehorende prothese grotendeels vergoeden, wel moet een dergelijke behandeling door uw zorgverzekeraar vooraf goedgekeurd worden.

Hoe lang duurt het implanteren?

Het plaatsen van implantaten in uw kaak is een relatief kleine medische behandeling, die 30 minuten tot maximaal een uur in beslag neemt. Veel mensen zien tegen een degelijke medische behandeling op, terwijl het trekken van een verstandskies vaak als vervelender wordt ervaren. U kunt zich bij ons vrijblijvend informeren over de mogelijkheden binnen uw persoonlijke situatie.